Automation Engineer

Beschrijving

Je maakt deel uit van het Engineering team en rapporteert aan de Engineering Manager. In deze rol ben jij een specialist op het gebied van automatisering en zal je ingezet worden voor zowel grote als kleinere projecten, het uitvoeren van acties uit het Life Cycle Plan en het oplossen van complexe support vraagstukken.

– Je neemt een trekkersrol in automatisatieprojecten. Je kan de noden van onze interne klanten begrijpen en neerschrijven in een functioneel document. Hierbij schrik je er niet van terug om onze complexe logistieke systemen te willen doorgronden en te trainen aan je collega’s van Engineering en Maintenance.
– Indien nodig, volg je de implementatie van automatiseringsprojecten op. Hierbij geef je ondersteuning tijdens implementatieweekends, en verzorg je de nodige communicatie. Nadien verleen je een grondige nazorg, en zorg je ervoor dat alle technische issues opgelost worden.
– Je fungeert als primair contact voor onze interne klanten waarbij je advies geeft bij proceswijzigingen en –verbeteringen. Hierbij zet je je brede technische kennis in!
– Je fungeert als primair contact voor de externe leveranciers van onze software (PLC, visualisatie,…) waarbij je de nodige opvolging doet.
– Je onderhoudt goede contacten met de leveranciers van barcode- en volume-scanners, weegschalen, frequentie- en servo-sturingen, …
– Je waarborgt de huidige en toekomstige “uptime” van onze Material handling (MH) systemen door het mee opzetten en uitvoeren van het Life Cycle Plan.
– Je levert correcte en tijdige 2de lijnsondersteuning bij operationele issues en vragen omtrent onze MH-systemen, en dit over de diverse distributiecentra heen. Hierbij toon je de nodige flexibiliteit.

Vereisten

– Technische Bachelor of Masterdiploma, een relevante electromechanische ingenieuropleiding of gelijkwaardig door ervaring.
– Je hebt een brede technische kennis, waarbij je ervaring hebt opgedaan met de verschillende aspecten die gebruikt worden binnen de warehouse of productie automatisering (elektrisch, mechanisch, PLC, pneumatica, …).
– Je hebt ervaring met PLC-programmatie in de Siemens S7-reeksen (AWL). Ervaring met de Siemens S5-reeks is een pluspunt.
– Je hebt ervaring met frequentiesturingen en servosturingen (bij voorkeur SEW).
– Je bezit de nodige operationele logistieke kennis, waardoor je in staat bent om simpele, flexibele en schaalbare oplossingen te bedenken.
– Je wil je verder verdiepen in de werking van Material Handling Systemen, zowel in de functionele als de technische aspecten.
– Je kan elektrische schema’s lezen, interpreteren en aanpassen indien nodig.
– Je hebt ervaring met het instellen en afregelen van barcodescanners, volume scanners en data transmitters (bij voorkeur Sick).
– Je hebt ervaring met bussystemen zoals Profibus, Profinet, Asi-bus, CAN-bus, …
– Je hebt kennis van normering en regelgeving ivm elektrische installaties (AREI, EN60204-1, …)
– Je bent leergierig en wil onze verschillende sturings- en visualisatie systemen doorgronden, onderhouden en verbeteren.
– Je bezit sterke formele en informele communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels. Kennis van het Duits is een pluspunt.
– Je bezit een integere en positieve houding met veel energie en drive.
– Je houdt van teamwerk in een dynamische omgeving.

Regio : Kempen – Limburg

Contact : cvr@brainbridge.be

Solliciteren