R&D Engineer

Beschrijving

Als R&D Engineer zal je binnen jouw team meewerken aan het onderzoek binnen vervormbaarheid van metaal en aluminium in de automotive sector. Om een zo performant mogelijke productie te realiseren bekijk je de verhoudingen tussen de verschillende productieparameters en de uiteindelijk verwerkte materialen. Hier ga je mee aan de slag op verschillende manieren!

Je zal met je teamleden op zoek gaan naar de beste opschalingsproeven om de kwalificaties te ordenen, samen met het eigen testhuis maar ook met externe partijen zal je bestaande testprocedures updaten en nieuwe realiseren. De testen zullen door jou persoonlijk opgevolgd en geëvalueerd worden.

Voor specifieke producten zal je een nieuwe productie moeten ontwikkelen in samenspraak met de klanten, de coördinatie van deze projecten met externen en het voorstellen van nieuwe projecten (zowel productie als uitdenken van nieuwe materiaalkwaliteiten) ligt in jouw handen!

Vereisten

– Je hebt naast je hogere niveau in de metallurgie (liefst Master / PHD) een sterke interesse in de sector van metalen en aluminium.

– Ervaring in een productiesector is erg belangrijk, je zou jezelf wel durven omschrijven als een specialist inzake metallurgie maar blijft jezelf toch bijscholen om up to date te blijven van de nieuwste technologieën.

– Onderzoek doen ligt in jouw natuur, ook je eigen onderzoek en projecten managen gaat je goed af.

– Je bent goed in schriftelijk en mondelinge communicatie, Nederlands en Engels vormen geen probleem en Duits is een erg mooie aanvulling.

Locatie: Antwerpen

Meer info : lgo@brainbridge.be

Solliciteren